Værktøjer til civilsamfund
Er du engageret i en civilsamfundsorganisation, hvor du møder borgere? Så kan du få brug for redskaber, der hjælper dig med at have en god samtale med borgeren - måske om negativ social kontrol.
Samtaler der kræver mod
Denne artikel giver redskaber til svære samtaler i det sociale frivillige arbejde.
Kilde: Vejen til forandring for socialt udsatte brugere - gode råd til at holde modet oppe ved brugere og frivillige, Ebbe Lavendt, 2019.
Introduktion til: Den gode samtale
Når man er i berøring med en borger, som er udsat for negativ social kontrol, er det vigtigt at anerkende og lytte til borgerens oplevelser og situation. I dette hæfte får du gode råd til samtaleteknikker, som fremmer et tillidsfuldt og nærværende rum. I hæftet er der beskrevet en model for, hvordan den gode samtale inddeles i forskellige faser fra etablering af et fortroligt rum til afrunding af samtalen.
Kilde: Rådgivnings Danmark, Introduktion til: Den gode samtale, 2020.
Rettighedsspil: Ryk på dine rettigheder!
Klip spørgsmål ud og match dem med det rette svar. Et lettilgængeligt og hurtigt spil, der aktiverer børn og unges egne refleksioner og dialogen om deres rettigheder.
Kilde: Børneportalen og Børnerådet, 2019.
Red Barnet: Lav din egen børnerettighedsplakat
En kreativ aktivitet, der aktiverer børn og unge og styrker bevidstheden om deres egne rettigheder.
https://redbarnet.dk/skole/boerns-rettigheder/vores-stemmer-vores-rettigheder/lav-din-egen-boernerettighedsplakat/
Kilde: Red Barnet, 2022.
Børnekonventionen
Her finder du en forkortet, lettilgængelig udgave af Børnekonventionen, som du kan orientere dig i og inddrage i undervisningen.
Kilde: Red Barnet, 2022.