Spring til indhold

Webinarer om negativ social kontrol

Her finder du Odense Kommunes webinarer om negativ social kontrol. Webinarerne omhandler temaer som ligestilling, dobbeltliv, tegn og signaler, samt fagpersoners handlemuligheder.

Webinarer om forskellige problemstillinger i forhold til negativ social kontrol:

- produceret af Enhed mod negativ social kontrol i Odense Kommune, 2022.

 

 

Negativ social kontrol og pigeliv med Halime Oguz

Webinaret har fokus på de vilkår og overlevelsesstrategier, som etniske minoritetspiger lever med i familier og miljøer, hvor negativ social kontrol spiller ind. Halime har selv taget et opgør med en patriarkalsk opdragelse og ved at uddannelse og job giver kræfter til at opnå frihed.

 

Kilde: Enhed mod negativ social kontrol, Odense Kommune, 58 min.

 

 

Negativ social kontrol og ligestilling med Natasha al-Hariri

Dette webinar har et særligt fokus på hvordan negativ social kontrol kommer til udtryk i samspillet mellem køn og minoritetskulturer, som barriere for etniske minoritetskvinders selvstændiggørelse og frihed. Nastasha al-Hariri er jurist og direktør for Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK). Hun er erklæret feminist og har markeret sig som en klar røst i den muslimske kønskamp.

 

Kilde: Enhed mod negativ social kontrol, Odense Kommune, 60 min.

 

 

Negativ social kontrol og dobbeltliv med Hinda Olad

Dette webinar sætter fokus på fænomenet ”dobbeltliv”, som er en overlevelsesstrategi nogle udvikler når de udsættes for et stærkt pres i familien. En strategi som risikerer at føre til mistrivsel og depression. Hinda Olad har på egen krop oplevet negativ social kontrol, hvor alt fra hendes påklædning til sociale omgangskreds blev noteret og kontrolleret.

 

 

Kilde: Enhed mod negativ social kontrol, Odense Kommune, 58 min.

 

 

Tegn og signaler på negativ social kontrol

Dette webinar sætter fokus på hvordan man som medborger og fagperson bliver opmærksom på de nødraketter, der sendes op af personer, som er udsat for negativ social kontrol. Hvilke tegn og signaler skal man være opmærksom på og hvornår skal man reagere? En erfaren socialrådgiver fra RED Rådgivning hjælper med at tydeliggøre dette.

 

Kilde: Enhed mod negativ social kontrol, Odense Kommune, 60 min.