Spring til indhold

Apps

Her finder du et overblik over apps, som kan være nyttige for personer, som er udsat for negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. De kan også være gode at kende for dig, der møder borgere der er udsat for negativ social kontrol - hvad end du er borger, fagperson eller civilsamfundsaktør i Odense Kommune.

MÆRK

MÆRK er en gratis app, som er udarbejdet af Socialstyrelsen. Den henvender sig til unge og fagfolk der ønsker mere viden om æresrelaterede konflikter. App’en samler den nyeste viden om æresrelaterede konflikter, herunder viden om nye projekter og lovgivning.

 

Til de unge indeholder app'en viden om deres rettigheder, samt oplysning om rådgivnings- og støttemuligheder i forbindelse med æresrelaterede konflikter. Fagfolk kan benytte app'en som et værktøj til at få viden om æresrelaterede konflikter og hjælp til at håndtere dem.


Af hensyn til det særlige sikkerhedsaspekt, som karakteriserer konflikter med negativ social kontrol og ære, har app'en en række sikkerhedsforanstaltninger, så unge brugere kan anvende app´en i ubemærkethed, for eksempel en "panikknap", der slukker for skærmen og en kortfunktion der ved hjælp af Google Maps viser vej til nærmeste krisecenter, politistation, hospital og - for udvalgte lande - nærmeste danske repræsentation.

 

App'en kan downloades i app store ved at klikke her eller i google play store. Læs mere om app'en her

Obs! App'en er pt. ikke kompatibel med Windows phone.

 

Kilde: MÆRK, National strategi mod æresrelaterede konflikter, Socialstyrelsen, Nov 2013.

 

 

Skytsengel

Skytsengel er en gratis tryghedsskabende app henvendt til personer, der oplever at blive forfulgt og udsat for stalking.

Appens har tre alarmmuligheder og en logfunktion. Ved at inddrage netværket kan alarmfunktionerne skabe øget tryghed og loggen kan anvendes til at organisere og dokumentere stalkinghændelser.

Skytsengel kan bidrage til en tryggere hverdag. Den bygger på princippet om tryghed gennem kontaktpersoner/sociale relationer i den udsattes eget netværk, som fx venner, familie eller naboer, som en form for hjælp til selvhjælp. Skytsengel er ikke en overfaldsalarm, men et tryghedsskabende redskab for personer der oplever sig utryg og udsat for stalking.

App'en kan downloades i app store ved at klikke her eller i google play store her.

Se en video om Skytsengel app'en her.

Kilde: Dansk Stalking Center, 2021